Rukiinen nyhtökaura-fetapiirakka (pellillinen)
Usein tulee valittua suolaista piirakkaa tehdessä kalaa, tai esim kinkkua täytteeksi, mutta nyt testasin jotain uutta tilalle. Nyhtökauraa proteiinin lähteeksi, paljon maukkaita kasviksia, sekä rukiinen pohja takaa todella maukkaan piirakan. Meillä maisteltiin tätä porukalla pihatalkoissa ja maistui kyllä ihan jokaiselle! Kannattaa testata!
Vinkki! Ohjeen puolittamalla saat tavalliseen
piirakkavuokaan sopivan määrän ja gluteenittoman saat vaihtamalla
täysjyväjauhot gluteenittoman jauhoseokseen ja ruisjauhot tummaan
gluteenittoman jauhoon.
Pohja:
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 dl ruisjauhoja
300 g leivontamargariinia
1 tl suolaa
0,5 dl kylmää vettä
Täyte:
2 isoa sipulia
4 isoa valkosipulin kynttä
1 purjo
240g nyhtökauraa
1 pieni parsakaali
1 nippu persiljaa
1 rasia miniluumutomaatteja
200g fetajuustoa
150 g mozzarella-emmentaljuustoraastetta
360g maustamatonta tuorejuustoa
4 tl piparjuuritahnaa
4 dl ruokakermaa
2 dl maitoa
4 munaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
0,5 tl sitruunapippuria
4 rkl täysjyvävehnäjauhoja
Valmistus:
Yhdistä vehnä- ja ruisjauhot kulhossa. Paloittele joukkoon
margariini ja nypi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina kevyesti painellen leivinpaperilla vuoratun
pellin pohjalle ja reunoille. Vinkki! Kastele sormet niin levittäminen sujuu
helpommin.
Pilko sipuli ja murskaa valkosipuli. Levitä pellille pohjan
päälle.
Huuhtele purjo, pilko pieniksi palasiksi ja levitä pellille
muiden täytteiden päälle.
Ripottele nyhtökaura pellille muiden täytteiden päälle. Huuhtele parsakaali ja pilko pienemmeksi palasiksi, asettele päälle.
Huuhtele ja pilko miniluumutomaatit, sekä persilja ja pilko
pienemmäksi. Asettele pellille.
Pilko fetajuusto kuutioiksi ja asettele pellille. Lisää seuraavaksi mozzarellaraaste.
Sekoita tuorejuusto, sekä piparjuuritahna ensin keskenään
kulhoon, tarkista ettei piparjuuta jää klönteiksi juuston sekaan.
Lisää tuorejuuston sekaan sekoittaen kerma, maito, munat,
sitruunamehu, suola, pippuri, sekä täysjyvävehnäjauhot.
Kaada seos pellille muiden täytteiden päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes pohja
on hyvin paistunut. Suojaa pinta paiston loppu vaiheessa foliolla, jotta
piirakka ei tummu liikaa.
Anna hetken vetäytyä ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti