Rapeat muurinpohjapannuletut

Moni muistaa varmasti omasta lapsuudestaan, kuinka ihanaa oli kun omalla kesämökillä paistettiin muurinpohjapannulla isoja lettuja. Minä muistan tämän vahvasti. Nuotio, sen tuoksu ja rapeat herkulliset letut. Tavaalliset, pannulla paistetut letut maistuvat erilaiselta kuin nämä, jotka syödään suoraan kuumana grillistä ja jokainen odottaa omaa vuoroaan malttamattona, koska saa seuraavan letun. Jos nuotiolla paistetut letut kasaa pinoon ennen syömistä, ne pehmenevät ja rapeus katoaa. 

Parasta onkin, että koko lettuporukka istuu ulkona grillin äärellä ja letun paisto on yhteinen tapahtuma, jokainen saa vuorollaan tuoreen ja rapean juuri paistetun kuumana höyryävän letun.


Letut tarjoillaan joko hillon tai tuoreiden marjojen kanssa, myös suolaiset täytteet sopisivat näihin mainiosti. Itse pidän hilloista, jotka eivät ole niin makeita kuin yleisesti hillot ovat. Esim omenahillo ja viinimarjahillot, jotka ovat vähän kirpeämpiä. Meillä käytettiin itse tehtyä omenahilloa, joka oli täydellistä lettujen kanssa!

Tässä meillä käytetty ohje, tästä riittää useampi iso lettu esim 4-henkiselle porukalle:

Ainekset:

6 kananmunaa
1l maitoa
1l vichyä
6 dl venhäjauhoja
4 dl täysjyväjauhoja
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
100g oikeaa voita

Paistamiseen voita

Valmistus:



Vatkaa munat rikki kulhossa. Sekoita joukkoon maito ja vichy.



Lisää jauhot, sokeri, suola ja sulatettu voi. 

Anna taikinan kohota noin 30 min.


Taikina valmiina paistettavaksi!


Grilli kuumaksi ja paistohommiin.



Täydellistä, ja sitten herkuttelemaan!

Tarjoile hillojen tai tuoreiden marjojen kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit