Takuumehevä pannukakku

Kuinka moni on kokenut sen, kun tekee pannukakkua ja taikina lähteekin "kuplimaan" uunissa ja lopulta pannukakusta tulee ihan vänkyrä tai liian kova? Tällä ohjeella onnistut ihan takuuvarmasti ja tulee niin hyvää ja mehevää, ettei kertaistumalta jää palastakaan yli! Pannukakusta tulee niin pehmeää, että se sulaa suuhun ja niin maukasta, että nokare hilloa tai voita päälle riittää. Lisäksi, nämä ainekset on helppo pitää aina valmiina kaapissa kun herkkuhimo iskee. ;)



Ainekset:


4 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8dl maitoa
2 kananmunaa
50g margariinia

Valmistus:


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, munat, sekä sulatettu margariini. Sekoita hyvin vispilällä, jotta aineet sekoittuvat tasaiseksi. Aseta leivinpaperi pellin päälle ja kaada taikina pellin päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta ruskistuu kauniisti. 



Leikkaa palasiksi ja tarjoile erilaisten hillojen ja voin kanssa. Palan painikkeeksi mehua. 
Meillä tässä tarjolla itse tehtyä omenamehua oman pihan luomuomenoista. Huom, tässä sen huomaa minkä väristä oikea omenamehu on, kun siihen ei ole lisätty turhia lisäaineita ja ylimääräisiä väriaineita!


Meillä tässä itse tehtyjä hilloja. Mansikkahilloa, joka on lasten ehdoton suosikki. Omaan makuun vähän liian makea, joten puna-mustaherukkahillo oli suosikkini ihanalla kirpeydellään. Myös omena-vaniljahillo sopi hyvin pannarin kanssa, kuten myös ihan omena-rosmariinihillo, joka pääsee aina yllättämään upealla mauallaan. 

Niin pehmeää ja herkullista.

Mansikkahillo

Raparperi-rosmariinihillo

Puna-mustaherukkahillo

Omena-vaniljahillo


Hetken kuluttua lautanen on jo tyhjä. :)

Nam!








Kommentit

Suositut tekstit