Raparperi-rosmariinihillo

Raparperista aina miettii, mitä kivaa siitä valmistaisi kun sitä kertyy joka kesä aina isommat määrät. Raparperipiirakkaa tuli jo leivottua, joten päätin kokeilla hillon keittämistä. Googletin aikani ja päädyin testaamaan Hellapoliisin Raparperi-rosmariinihilloa.

Kiehtoi tuo rosmariini sen verran, minkälaisen vivahteen siitä saa hilloon. Ja täytyy myöntää, että oli kyllä loistava valinta, hillosta tuli todella maukasta! Mielestäni tätä voisi käyttää ruoan lisukkeena, juustojen ja lettujen kanssa todella hyvin. Testasimme tätä juuri pannarin kanssa ja se oli mieletön yhdistelmä. Aika lkuun rosmariini yllättää, mutta se sulaa hyvin makean joukkoon. Suosittelen! Vaihdoin itse alkuperäisessä ohjeessa käytetyn hillosokerin Dansukkerin uutuuteen, Minihillosokeriin, jolla saa tehtyä maukasta hilloa puolet vähemmällä sokerilla. Ohje on vielä tässä:

Tällä ohjeella hilloa syntyy noin 9dl. 


Ainekset:

1 kg raparperia paloiteltuna

1/2 dl vettä
2-3 rosmariininoksaa
250 g Dansukker minhillosokeria

Valmistus:


Mittaa kattilaan paloitellut raparperit, vesi ja rosmariininoksat.


Kiehauta.
Lisää Minihillosokeri koko ajan sekoittaen.


Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.
Jäähdytä hilloa puolisen tuntia ja kuori pinnalle muodostuva vaahto. 

Laita kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä kylmässä.

Sitten vaan nauttimaan, älä turhaan säästele. 😉

Kommentit

Suositut tekstit