Jauhelihakastike tomaattimurskalla

Miksi aina toisen tekemä ruoka maistuu erityisen hyvältä? Uskon että siksi, kun usein tulee pyöritettyä arjessa monenlaista erilaista perusruokaa. Toisen tekemässä tismalleen samassa ruoassa näkyy kuitenkin toisen tekemä, oma kädenjälki. Hiukan erilainen valmistustyyli ja erilaiset mausteet tai tarvikkeet. Se tuo vaihtelua omaan arkeen. Spagetti ja jauhelihakastike kuuluu monen suomalaisen ruokalistalle, varsinkin kun se on yleensä lasten suosikki. Jokaisella on kuitenkin täysin oma tyyli tehdä kastike spagetille. Miten se teillä tehdään?

Meillä tämä tomaattimurskaan tehty kastike on ollut suosittu, jaankin nyt tämän myös teille kaikessa yksinkertaisuudessaan. Näin voi saada vähän vaihtelua siihen omassa pöydässä esiintyvään ruokaan. Tämä on aika iso annos, joten voit hyvin puolittaa sen haluessasi. Meillä tehdään ruoat aina isoina annoksina, jotta niistä saa eväät pakattua mukaan töihin ja joskus laitettua pakkaseenkin hätävaraksi. Valkosipuli ja mausteet ovat kastikkeessa kaiken a ja o, älä turhaan pelkää maustaa kunnolla, sillä kastike on todella herkullista kun siinä on reilusti valkosipulia ja mausteita!



Ainekset:

oliiviöljyä
500g täysjyväspagettia
800g jauhelihaa
2pkt yrttitomaattimurskaa (a`390g)
3 isoa sipulia
4-5 valkosipulin kynttä
1 nippu persiljaa
mustapippuria
grillimaustetta
suolaa



Valmistus:

Laita spagetit kiehumaan paketin ohjeen mukaan.

Pilko sipulit ja murskaa valkosipulit pieniksi palasiksi. 


Laita jauhelihat pannulle paistumaan oliiviöljytilkan kanssa. Heitä melkein heti myös molemmat sipulit joukkoon, vielä kun jauheliha on raakaa. Tällöin valkosipulin maku imeytyy ihanasti mukaan.



Mausta jauheliha omaan makuun sopivasti. Huom, jos käytät erikseen suolaa, käytä silloin muut mausteet suolattomia.

Kun spagetit ovat valmiit, huuhtele ja sekoita mukaan vähän oliiviöljyä. 

Kun jauhelihat ovat kypsiä ja sipulit hyvin kuullottuneet, aseta hella pienemmälle ja sekoita mukaan tomaattimurskat. Anna kiehua pienellä lämmöllä noin 5 min.



Huuhtele ja leikkaa persiljat, niistä kannattaa käyttää myös kaikki varret. Pilko pieneksi silpuksi. 

Sekoita persiljat kastikkkeen joukkoon ja anna kiehua vielä muutama minuutti.



Valmista! 




Kommentit

Suositut tekstit