Raparperi-mascarpone-valkosuklaapiirakka

Teen yleensä makeat piirakat tällä ohjeella, hiukan aina vähän muunnellen mitä täytettä tekee mieli tehdä. Pohja on aivan paras makeisiin piirakoihin, rukiiset pohjat sopivat täydellisesti myös makean kanssa. Alunperin aikoinaan olen mukannut tätä reseptiä Kinuskikissan mustikkapiirakasta ja joka kerta leipoessa se on vähän erilainen. Jaan reseptin nyt teille, kannattaa kokeilla! Jos teet piirakan laktoosittomana, täytyy tällöin valkosuklaa jättää pois ja vaihtaa mascarpone esim. kermaviiliin tai ranskankermaan. 







Vinkki! Tee pohjan taikina saman tien nelikertaisena, joista yksi heti tuoreena uuniin ja loput jaettuna kolmeen eri pakastepussiin ja pakastimeen. Näin ollen pakkasesta löytyy aina helppo vierasvara, ei tarvitse kuin sekoittaa täytteen ainekset niin saa piirakan uuniin aina tarvittaessa. 🙂

Pohja:


2 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 dl fariinisokeria
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä

Täyte:


250g mascarponea
1 muna
1/4 dl sokeria
4 dl raparperia (jäiset tai tuoreet sopii molemmat)
100g valkosuklaata (Fazerin leivontasuklaa)

Valmistus:

Sekoita vehnäjauhot, ruisjauhot ja fariinisokeri kulhossa. Paloittele joukkoon margariini. Nypi margariini ja jauhot sekaisin ja lisää joukkoon nopeasti sekoittaen vesi. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi. Jos teit taikinan isompana (vinkki), niin jaa tämän jälkeen neljään osaan ja pussita niistä kolme.
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. 
Sekoita kulhossa mascarpone, muna ja sokeri keskenään. Pilko valkosuklaa pieneiksi palasiksi ja sekoita joukkoon.

Asettele raparperit vuokaan piirakkapohjan päälle ja kaada täyte päälle. 



Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Suojaa tarvittaessa alumiinifoliolla.


Voilá!

Anna vetäytyä hetki ja tarjoile lämpimänä. 

Kommentit

Suositut tekstit