Lankakorin maalaus

Kun tekee paljon käsitöitä, kertyy myös paljon erilaisia materiaaleja. Olen huomannut, että kaikille käsityötavaroille pitää olla omat selkeät paikat. Niiden pitää löytyä helposti, jotta työn voi suorastaan lennosta napata jälleen käteen. Ja ne pitää pystyä laittamaan siististi piiloon, etteivät keskeneräisten töiden lankarullat pyöri esim. olohuoneen lattialla, pöydillä tai sohvan nurkissa. 

Pitkään mietin minkälaisen korin tarvitsen langoille, eikä oikeanlaista millään meinannut löytyä. Sen pitäisi olla hengittävä, mutta kokonaan suljettu niin, ettei pöly pääse kulkemaan sisälle. Myös reilun kokoinen. Sitten silmiini sattuikin aivan sattumalta marketissa ruskean värinen piknik kori, joka oli juuri täydellinen! Paitsi, ei tietty ihan täydellinen koska se oli väärän värinen. No probs, se oli helposti muunnettavissa. 

Kori valmiina tuunauksen jälkeen. 

Kori oli tarpeeksi iso lankarullien säilytykseen, sinne saa kaikki villa- ja puuvillalangat helposti sisälle. Korin sisäpuolella on kangasvuori, joka estää vielä hyvin pölyn pääsemisen sisään. Korissa on kantokahva, jonka työnsin sisään laatikon pohjalle. 

Pidän keskeneräisiä töitä ompelemissani pienissä kangaskasseissa, niin että jokaisella keskeneräisellä työllä on oma pieni pussi. Tällöin työt eivät sotkeennu keskenään ja välineet kulkevat hyvin mukana, lisäksi pussi on helppo napata mukaan myös reisssuun. Nämä käsityöpussit säilytän myös korissa, niin työt ovat aina käden ulottuvilla. Silloin kun inspritaatio iskee, se pitää päästä heti toteuttamaan, eikä kaivalla välineitä laatikoiden pohjalta X-paikasta. ;)

Olen ihastunut nyt spray maalin helppouteen. Yleensä yhdestä purkista saa maalattua jonkun pienen esineen, kuten esim. tähän koriin meni tasan yksi spraypurkki. Spray maalia saa mm. Clas Ohlsonilta ja Motonetista. 





Kori pihalle, sanomalehteä alle, suihkuta ja anna kuivua. Kun yläpuoli on kuivnut, käännä ja suihkuta myös pohja. Malttamattomalta jäi jälleen kokonainen "ennen" kuva ottamatta. :)




Langat ja käsityöt sisälle. Valmista! Jälleen käytännöllistä ja kaunista. :)

Kommentit

Suositut tekstit