Helppo kinkkupiirakka

Itse tehdyt suolaiset piirakat sopivat monenlaiseen tilanteeseen. Kahvipöytään, perheen kesken iltapalalle, viikonlopun aamupalalle jne. Myös viikonloppuisin on kiva joskus tehdä suolaista piirakkaa perjantai-illoille salaatin seuraksi. Tässä helppo ja herkullinen kinkkupiirakka ohje, tällä kertaa kaupasta saatavilla valmiilla pohjalla. Nyt kun kerran saamme nauttia oman maan retiiseistä, niin niitäkin päätyi piirakkaan mukaan. :)

Nam!


Ainekset:

400g Rukiinen piirakkataikina (1pkt)
200-250g kinkkusuikaleita tai savukinkkukuutioita
1 iso kevätsipuli
1 pieni nippu persiljaa
2 retiisiä
250g ranskankermaa
3 munaa
150g Emmental- Mozzarella raastetta
Mustapippuria
Margariiniä tai voita vuoan voiteluun



Valmistus:

Nosta piirakkataikina sulamaan pöydälle. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.

Voitele piirakkavuoka. Painele piirakkataikina vuokaan tasaisesti ja työnnä reunoille asti. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.

Paista pohjaa uunissa alatasolla 10 minuutin ajan.

Sillä aikaa huuhtele ja pilko kevätsipuli, retiisit, sekä persilja.

Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle kinkkusuikaleet, kevätsipuli, retiisit, persilja ja juustoraaste.



Sekoita keskenään ranskankerma ja munat. Kaada seos täytteiden päälle. Ripottele mustapippuria piirakan päälle oman maun mukaan.


Aseta uuni 175 asteeseen ja paista piirakkaa keskitasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes pohja on hyvin paistunut ja piirakka saanut kauniin ruskean sävyn.



Anna hetki vetäytyä ja tarjoile lämpimänä.

Kommentit

Suositut tekstit