Lasipurkkien tuunaus maljakoiksi

Meiltä löytyy usein leikkokukkia olohuoneen ja keittiön pöydältä. Sen lisäksi että ne ovat kauniita, pidän myös itse tehdyistä maljakoista. Maljakot tuovat persoonallisuuta kotiin ja antavat minusta juuri oikeaa ilmettä sisustukseen. Paljon mukavempi katsella ihania kukkia juuri sellaisista maljakoista joista itse pidät. Eli ei muuta kuin tekemään! :)

Aina jos sattuu kohdalle, kerään kauniin mallisen lasipurkin talteen ja teen siitä itse jotakin. Krakleeraus- ja decoupage tekniikoilla saa ihmeitä aikaan. Tässä esimerkkinä isoja kurkkusäilykepurkkeja, jotka pesin hyvin ja kuivatin huolella.

Tämän jälkeen krakleerauslakka pintaan siveltimellä ja kuivatus. Seuraavaksi töpöttelemällä valkoinen akryylimaali. Maalin tulee kuivua hyvin ennen seuraavaa vaihetta, sillä krakleeraus lakka alla aiheuttaa maalin halkeamisen. Tällöin pintaan tulee ihana, kevyt valoa läpäisevä pinta.

Kun maali on kuivunut, valitsin kauniita servettejä joista saa ihania kuvioita leikattua ja laitettua niistä kuvioita lasien pintaan. Serveteistä tulee irrottaa muut kerrokset irti jotta se on mahdollisimman ohut. Servetti asetellaan paikalleen ja decoupage lakalla se asetellaan paikalleen. Lakkaa kannattaa laittaa ihan kauttaaltaan koko lasin pinnalle, jotta se suojaa myös maalia kosteudelta ja pitää pinnan kovana.

Sitten viimestely purkkeihin suuaukon kohdalle, esim pitsiä tai hamppunarua niin ihanimmat maljakot ovat valmiit. Työtä ja kuivumisvaiheita niihin tulee useita, joten hetkessä nämä eivät synny, mutta ovat sen vaivan arvoisia. En vaihtaisi näitä itse tehtyjä mihinkään kaupasta ostettuun, ne ovat minusta niin kauniita!






Kommentit

Suositut tekstit