Pihapaviljongin suunnittelua

Pihapuolta on nyt saatu jo jonkin verran laittettua kuntoon, tehtyä joitakin suunnitelmia mitä haluamme pihalle toteuttaa. Ihanista kevätauringon säteistä on päästy nauttimaan säiden lämmetessä. Siinä herää ajatukset puutarhakalusteista, minne pihalla asettaisi ruokailuryhmän, minne oleskelutuolit ja ylipäänsä koko pihalla kalusteiden asettelu. Puutarhastamme ei löydy entuudestaan terasseja, patioita tai muita vastaavia paikkoja, joten saamme tarkkaan miettiä sijoittelua ennen kuin ryhdymme tuumasta toimeen. Pihapiirimme on kokonaan nurmikkoa, mutta sieltä löytyy paljon ihania istutuksia.

Tästä innostuneena heräsi ajatus, pitäisikö rakentaa ruokailuryhmälle pihalle alusta, jonka päälle laittaisi paviljongin. Tein hinta-vertailua paviljongeista ja sellaiset hiukan tukevammat mallit olivat hinnaltaan 200€ ylöspäin. Mietin aluksi paviljongin hankkimista, mutta siinä on kuitenkin aina se puoli, että kangaskatto ei kestä tuulisia päiviä ja se pitää kerätä pois talven tieltä. 

Hetken mietittyä, syntyi ajatus, mitäpä jos rakentaisi itse myös koko kehikon ja katoksen valmiin paviljongin sijaan, niin siitä tulisi heti kestävämpi ja myös joka sään kestävä paviljonki. Silloin katoksesta on mahdollisuus saada vielä valoa läpäisevä, kun katon tekee valokatteesta. Hintoja tutkiessa, pääsimme vielä samaan hintaan valmiin paviljongin kanssa, ellei jopa edullisempaan. Pohdintojen jälkeen oli päivänselvää, että teemme sen kokonaan alusta asti itse. 

Ryhdyimme suunnittelemaan paikkaa, niin päätimme että paviljonki pitää saada aurinkoiseen paikkaan. Projektiin kului pari päivää ja se on nyt viittä vaille valmis. Vielä loppusilaus maalia pylväisiin, muutamia tukirunkoja ja viimeisiä lautoja.  Sen jälkeen pääsen suunnittelemaan koristeita paviljonkiin. Suunnitteilla on laittaa kukka-amppeleita roikkumaan pylväisiin, lyhtyjä, tuoda valoja, laittaa ehkä verhoja ja kaikkea muuta kivaa. Olen tästä todella onnellinen, pihalla tulee vietettyä kesällä paljon aikaa!

Paviljongin paikalla kasvoi iso vuorenkilpirypäs, jonka siirsimme pihan reunusta koristamaan.

Pohjustustyö paviljongille. 

Viittä vaille valmis. Vielä maalia runkoon ja pientä laittamista niin tulee kodikasta!

Kommentit

Suositut tekstit