Mistä kaikki alkoi


Olen 36-vuotias, aktiivinen leivonnan harrastaja. Minun tarinani Kakkuherttuattaren merkeissä alkoi niin, että ollessani äitiyslomalla neljän vuoden ajan ajatuksiini hiipi mielikuva Ravintolapäivään osallistumisesta. Joka puolella paljon puhututtanut Ravintolapäivä veti minua kovin puoleensa. Jo pelkkä ajatus omasta kahvilasta notkuvien herkkupöytien ja asiakkaiden ääressä sai hymyn huulille. Olen ollut vuosikausia asiakaspalvelun parissa töissä, joten tämä olisi huikea idea yhdistää omaa osaamista ja harrastusta yhteen.

Olen pienestä tytöstä asti rakastanut leipomista ja äitiyslomani aikana leivontaharrastus lähti ihan uusiin ulottuvuuksiin. Perinteiset pullataikinat vaihtuivat sokerimassalla koristeltuihin fantasiakakkuihin ja laidasta laitaan koostuviin makeisiin, sekä suolaisiin leivonnaisiin. Joka päivä janosin lisää oppia ja taitoja piti päästä harjoittamaan usein. 


Jonkin aikaa asiaa mietittyäni tulin tulokseen, että jos siitä uskaltaa haaveilla - sen pystyy toteuttamaan. Vaati paljon suunnittelua työtä ja valmisteluja, että sain oman Pop-up kahvilan järjestettyä. Ensinnäkin, piti keksiä aiheeseen sopiva nimi. Erilaisia nimiä huulilla pyöriteltyä syntyi ajatus, Kakkuherttuatar! Se se on ja siitä se sitten lähti!



Ensimmäinen ravintolapäivä läheni, joten jaoin mainoksia alueelle johon kokosin oman teltan pöytineen ja tuoleineen. Oli selvää, että kahvilassa tulisi tarjota herkullisia kakkuja ja suolaista purtavaa. Heti ensimmäinen Kakkuherttuattaren Pop-up kahvila saavutti suuren suosion, josta sitten poiki myös muita järjestämiäni Pop-up tapahtumia. Tähän mennessä kaikki Kakkuherttuatar Pop-up kahvilat ovat järjestetty Vantaan Pehtoorin puistossa. Nyt kuitenkin olen muuttanut Helsingin puolelle, jossa luultavasti aion järjestää seuraavat Pop-up kahvilani. Äitiyslomalta palattuani työelämään, ei ole jäänyt enää niin paljon aikaa vastaavien isojen tapahtumien järjestämiseen. Kuitenkin sen verran kaihoisasti niitä muistellen, on aika nostaa jälleen hihat ja ryhtyä tositoimiin!



Kun leivonnat alkoivat olla jotenkuten hallussa, nosti päätään kiinnostus käsitöitä kohtaan. Oli aika ottaa opetteluun koko suvun tunnetut Hilkka-tädin villasukat, pienet virkkaustyöt ja muut askartelut ja näpertelyt. Itse tekeminen kun on niin kovin rentouttavaa!



Helsingin puolelle muutettuani, on tullut ajankohtaiseksi myös puutarhan hoito omakotitalon pihalla, sekä pienien remonttien suunnittelut. Odotan mielenkiinnolla uusia projekteja, joita oman puutarhan hoito tuo tullessaan. 



Nämä kaikki, mieltä niin kiinnostavat aiheet haluaisin jakaa teidän kanssa, jos niistä heräisi jotain mukavia ajatuksia myös jollekin toiselle, samoista aihealueista innostuville. Tarkoitukseni on pitää blogini hyväntahtoisena, rentona ja iloisena blogina. Aihealueet laidasta laitaan elämään liittyvistä asioista, mutta kuitenkin pääsääntöisesti itse tehdyistä ja tuunatuista asioista.



Sydämellisesti tervetuloa mukaan! <3





Kommentit

Suositut tekstit