Kevät lähestyy ja luonto herää eloon.

Viime syksynä muutimme omakotitaloon. Viimein on oma piha käytössä ja siinä riittääkin haastetta, opetella alusta alkaen puutarhan hoitoa. Kiinnostusta ja intoa ainakin löytyy! Syksyllä kerkesimme juuri tehdä syystyöt pihalle kun jo talvi koitti nopeasti ja piha täyttyi lumesta. 

Kun lumet sulivat, syntyi heti pakottava tarve päästä puuhastelemaan pihalle. Pihapuuhastelut alkoivat lehtien haravoinnilla, jonka jälkeen tuntuikin että kukkapenkkien kasvit ottivat hurjan kasvuspurtin kun kasvit pääsivät nauttimaan lämmittävän kevätauringon säteistä. 


Kevään haravointitöitä.

Nyt kevään koittaessa riittää ihmeteltävää, ja tutkittavaa mitä uudesta puutarhastamme lähtee kasvamaan. Kukkapenkeissä näkyy tulevan jo esille mm. pioneja,  sekä tulppaaneja. Pihalta löytyy myös omenapuita, peikonpuu, vadelmapensaita, luumupuita ja paljon muuta. Istutimme raparperia, sekä viinimarjapensaita kasvamaan. Tästä se alkaa, kesä saa tulla. Muutama pieni rakennusprojektikin on jo suunnitteilla. :)

Peikonpuussa näkyy pieniä vaaleita nuppuja.

Idänsinililja kukkii jo kauniisti! Pihalla myös nousee näkyviin valkovuokkoja sinne tänne. Tämä antaa heti viitteen siitä että Äitienpäivä on kohta täällä! 








Kommentit

Suositut tekstit