Äitienpäivä

Saimme upean, jopa mielettömän hellekelin Äitienpäivälle! Koko päivä on saatu nauttia auringonsäteistä, ulkona oleskellessa ja yhteistä aikaa viettäen lähipiirin kanssa. Äitienpäivään kuuluu usein jotain herkkua kahvipöytään ja meillä se on ollut aika useasti mansikkakermakakku. Kesää odotellessa pitkän talven jälkeen odotetaan jo tuoreita herkullisia mansikoita ja Äitienpäivä on juuri siinä hujakoilla, jolloin niitä taas saadaan. 


Itse en yleensä käytä kakuissa perinteistä sokerikakkupohjaa, vaan sellaista johon tulee myös leivontamargariinia mukaan. Näin pohjasta saa mielestäni hiukan mehevämmän, maukkaamman ja kosteamman. Lisäksi, sokerikakkupohjan kostutus on taitolaji, se jää helposti kuivaksi tai sitten se tulee liian kosteaksi. Jos sen saa ylipäätään nousemaan tasaisesti, siinäkin on omat haasteensa. 

Täytteenä tässä kakussa oli minun suosikkini, valkosuklaa-mascarponemousse ja tuoreita mansikoita siivutettuina. Koristeeksi paljon kermaa ja muutama kermaruusukin päälle. 

Kakun valmistuksessa olen itse tottunut siihen, että valmistan pohjan aina kaksi päivää ennen tarjoilua. Tällöin saan pohjan yöksi jääkaappiin, jolloin siitä tulee mukavan tiivis, jotta se on helppo leikata osiin. Seuraavana päivänä leikkaan ja täytän kakun. Tarjoilupäivänä vielä koristelen. Näin ollen tarjoilupäivänä kakku on kiinteytynyt hyvin yön yli täytteiden kanssa ja mehustunut maukkaaksi. 

Näin kun kakun tekee osissa, se ei tunnu raskaalta vaativalta tehtävältä vaan jaettuna työt osiin, se käy helposti ja kevyesti. Myöskin vaiheiden jakaminen helpottaa seuraavaa vaihetta huomattavasti. Eikä kakku murene tai läsähdä yrittäessä leikata tai täyttää juuri valmistunutta kakkupohjaa. Kakun valmistuksessa maltti on valttia!

Onnea hurjasti kaikille Äideille! <3

Kommentit

Suositut tekstit