Kermainen makaronilaatikko

Jokainen meistä varmasti muistaa, kuinka oma äiti tai mummo on opettanut tekemään makaronilaatikkoa. Siihen kuuluu makaronin lisäksi jauhelijaa, sipulia, mausteita, kananmunaa ja maitoa. Päälle myös korppujauhoja rapeuttamaan kuorta. Alkuun teinkin pitkään perinteisellä ohjeella, mutta on tullut tuunattua tästä ohjeesta myös oma versio. 

Tästä minun versiosta ei tule ollenkaan kiinteää, vaan päinvastoin pehmeää ja mehevää. Lisäksi maustettu kerma ja valkosipuli tuo siihen ihan uuden maun. Kannattaa testata, saa vähän vaihtelua omaan ruokapöytään. Ja lapset tykkää. :)



Ainekset:


400g täysjyvämakaronia 
400g jauhelihaa
2 isoa sipulia
2-3 isoa valkosipulin kynttä
3dl kolmenjuustonkermaa
grillimaustetta
mustapippuria
suolaa


Valmistus:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.

Murskaa valkosipulit ja pilko sipulit. Laita sipulit pannulle jauhelihan kanssa ruskistumaan. Mausta.

Kaada vuokaan makaronit ja paistetut jauhelihat, sekä kaada päälle kolmenjuustonkerma. 

Aseta vuoka uuniin. Itse tykkään käyttää kannellista vuokaa niin koko laatikko pysyy pehmeänä, eikä pinta tummene.

Paista uunissa noin 30 min ja pyöräytä välillä aineksia ympäri. Ota uunista pois ennenkuin kaikki kermat ovat imeytyneet pois. Laatikko on valmis kun se näyttää vielä hiukan kermaiselta.



Hyvää ruokahalua! 

Kommentit

Suositut tekstit